Tarieven, betaling en vergoeding

Op deze pagina leest u meer over de tarieven van behandelingen, betaling en wat uw zorgverzekeraar vergoedt.

Tarieven:
Een eerste consult duurt twee tot drie uur waarin we alle noodzakelijke onderzoeken en metingen doen om de diagnose te bepalen en de mogelijkheden voor behandeling met u bespreken. U ervaart dan ook meteen onze werkwijze en meestal zijn er in de wachtkamer lotgenoten die hun ervaringen met u willen delen.

Nadat wij samen met u het behandelplan hebben opgesteld, informeren wij u verder over de kosten voor de behandeling en wat uw zorgverzekeraar daarvan vergoedt.

Het eerst consult is vrijblijvend en verplicht u niet tot verdere behandeling in onze kliniek. Het tarief is meestal € 249,50.

Een overzicht van de tarieven voor behandelingen, leest u in deze passantenprijslijst 2019 en de passantenprijslijst 2020.

Betaling:
De kosten voor een behandeling betaalt u rechtstreeks aan de kliniek.
Consulten betaalt u bij voorkeur met uw bankpas (PIN). Contante betaling of betaling per creditcard is ook mogelijk. Chirurgische behandelingen betaalt u tenminste een week voor de behandeling. Dit kan per bankoverschrijving.

De factuur die u van ons ontvangt, kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar:
U hebt recht op vergoeding van de behandeling door uw zorgverzekeraar omdat wij medische oogheelkundige zorg bieden en werken volgens de DBC-systematiek (diagnose-behandelcombinatie). Al onze facturen vermelden dan ook de DBC-Zorgproductcode waarmee u de factuur kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en hangt ook van uw polis (restitutie of natura) af. Onze kliniek heeft geen contracten met zorgverzekeraars.

Onze medewerkers van de Front Office informeren u graag verder. Hier vindt u de contactgegevens.